Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά, μετά το χθεσινό μίνι ράλι και την θετική εικόνα σε Wall αλλά και Ασία. Η νέα έκπληξη των αποτελεσμάτων της Apple ωθεί τον τεχνολογικό κλάδο

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά, μετά το χθεσινό μίνι ράλι και την θετική εικόνα σε Wall αλλά και Ασία. Η νέα θετική έκπληξη στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων από την Αpple και η έλλειψη αρνητικών ειδήσεων από το «μέτωπο» της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, ωθεί τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 7281 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 4012 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 6036 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,92% στις 10632 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 7618 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,03% στις 21728 μονάδες.

«Αποτελέσματα εταιριών όπως της Apple και της Intel έχουν αδιαμφισβήτητα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» εξηγεί η Keith Bowman της Hargreaves Lansdown και συμπληρώνει «Υπάρχει πάντως μία νευρικότητα στην ευρύτερη εικόνα, ειδικότερα όσον αφορά την κατάσταση την Ιαπωνία και το τι συνεπάγεται για τον αλυσίδα των προμηθειών, αλλά φαίνεται πως οι αγορές επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v