Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζουν ταχύτητα οι ευρωαγορές

Δυναμική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, σε υψηλό δυόμισι ετών με κινητήριο δύναμη τον μεταλλευτικό κλάδο, αλλά και τις τραπεζικές μετοχές. Στο επίκεντρο και η μετοχή της Nokia.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές σε υψηλό δυόμισι ετών και με στήριξη τόσο από τον τραπεζικό κλάδο όσο και από τις επιχειρηματικές ειδήσεις.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,89% στις 6051 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,16% στις 4094 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,88% στις 7280 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,15% στις 22.879 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,81% στις 10.943 μονάδες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται πλέον σε υψηλό δυόμισι ετών καθώς ο MSCI World Index ενισχύεται κατά 0,3% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.

Ο κλάδος των εμπορευμάτων ηγείται του ράλι, καθώς η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η μετοχή της Nokia καταγράφει άνοδο της τάξεως του 3% καθώς δημοσιεύματα την φέρουν να οδηγείται σε ριζική αναδιάρθρωση με αντικατάσταση σχεδόν του μισού εκτελεστικού της συμβουλίου και πλήρη αναθεώρηση στρατηγικής.

Η σχετική ηρεμία στην Αίγυπτο και η εκεχειρία – έστω και με επιφυλάξεις – είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας που επέτρεψε την ανάκαμψη των ευρωαγορών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v