Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές

Περιορισμένα κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές μετά το ισχυρό κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας και τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα ο ιαπωνικός Nikkei και κινητήριο δύναμη τα οικονομικά στοιχεία

Επιφυλακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές μετά το ισχυρό κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας και τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα ο ιαπωνικός Nikkei. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται εκ νέου στα μακροοικονομικά μεγέθη και συγκεκριμένα στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας που ανακοινώνονται αργότερα.
 
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,67% στις 6037 μονάδες. Ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει άνοδο 0,67% στις 7266 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,95% στις 4086 μονάδες.

Η ανοδική πορεία του ευρώ (στα $1,35910) και το νέο ρεκόρ στην τιμή του χαλκού (στα $10.122 ανά μετρικό τόνο) υποδεικνύουν την ευρύτερη αισιοδοξία των επενδυτών ως προς την διεθνή αναπτυξιακή πορεία μετά και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, αλλά και στην σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αναγκάζουν τους επενδυτές να είναι διστακτικοί στις όποιες κινήσεις τους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v