Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφνικές τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η αρχική άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανατρέπεται το μεσημέρι, εξαιτίας πτώση των τραπεζών, κατόπιν φήμης για προβλήματα στον κλάδο παραγώγων της Societe Generale. Μεγάλο ενδιαφέρον για την ανεργία ΗΠΑ.

Η αρχική άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανατρέπεται το μεσημέρι, εξαιτίας πτώση των τραπεζών, κατόπιν φήμης για προβλήματα στον κλάδο παραγώγων της Societe Generale.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα μεγέθη για την ανεργία στις ΗΠΑ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, ενώ θετική ήταν επίδραση της αναβαθμισμένης εκτίμησης για το ΑΕΠ ευρωζώνης.

Τα κέρδη του πετρελαϊκού κλάδου, σε συνδυασμό με την είδηση ότι η BP (+4%) έχει κατορθώσει να περιορίσει την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, προσφέρουν στήριξη στην ενεργειακό κλάδο.

Κέρδη 0,4% αποκομίζει ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 στις 1.021,51 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται κυρίως στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι έχει υποχωρήσει οριακά στο 9,8% από 9,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Μερίδιο της προσοχής και στα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της ευρωζώνης.

Με μικρό ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του G20 που ξεκίνησε σήμερα στη Ν. Κορέα, καθώς δεν αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Ενώ κινήθηκαν ανοδικά, διατηρώντας την εβδομαδιαία τάση ανάκαμψης, οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών στρέφονται αισθητά χαμηλότερα, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,56% στις 5.169 μονάδες, ο FTSE 0,56% στις 6.020 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχωρεί 0,82% στις 3528 μονάδες.
Η θετική πρωινή εικόνα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ανατρέπεται το μεσημέρι, με πτώση 2,4% για τον ισπανικό IBEX 35 στις 9.050 μονάδες και 0,28% για τον πορτογαλικό PSI 20 στις 7.110.

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκαν, στη σημερινή συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές, ενώ με κέρδη «έκλεισε» η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v