Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά πτώσης οι ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της BP να «βυθίζεται» κατά 12% καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στον Κόλπο του Μεξικό. Πτωτική κίνηση στην Ασία, με απώλειες 0,5% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Σε τροχιά αποδυνάμωσης οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με «βαρίδι» και τη μετοχή της BP, η οποία υποχωρεί κατά 12% καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού και η εταιρία βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων από τα οποία ξεχωρίζουν η πορεία της ανεργίας σε ευρωζώνη και Ε.Ε. τον Απρίλιο αλλά και ο δείκτης ISM βιομηχανίας στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Ταυτόχρονα παραμένουν οι ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι επί ευρωπαϊκού εδάφους για την κρίση χρέους που ταλαιπωρεί αρκετές οικονομίες, ενώ η ενίσχυση με χαμηλότερο ρυθμό της μεταποίησης στην Κίνα εντείνει το αρνητικό κλίμα.

Πτώση 0,9% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.908,97 μονάδων, με τον FTSE 100 να επιστρέφει σε ενεργό δράση μετά τη χθεσινή αργία, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,2% στις 5.125,34 μονάδες. Στο 0,8% η αποδυνάμωση για τον CAC 40 στις 3.480,32 μονάδες.

Σε τροχιά αποδυνάμωσης και ο ευρωπαϊκός Νότος, με τις αγορές Ισπανίας και Ιταλίας να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Πιο συγκεκριμένα απώλειες 1,9% σημειώνει ο ισπανικός IBEX 35, που διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9.177,5 μονάδων, με τον ιταλικό FTSE MIB να αποδυναμώνεται κατά 1,68% στις 19.223,92 μονάδες, ενώ κατά 0,27% χαμηλότερα κινείται ο πορτογαλικός PSI 20 στις 7053,04 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στις ασιατικές αγορές, ενώ κλειστή παρέμεινε χθες η Wall Street λόγω του εορτασμού της «Memorial Day».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v