Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω αργίας σε Wall Street-Λονδίνο. Πτώση σε Ισπανία, μετά την υποβάθμιση από Fitch. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη 0,3% για Nikkei.

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές, με χαμηλούς λόγους συναλλαγών λόγω και των αργιών σε Λονδίνο και Wall Street. Πιέσεις για το χρηματιστήριο της Ισπανίας, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Fitch.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ανακοίνωση της εκτίμησης της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαΐου στην ευρωζώνη καθώς και την αντίστοιχη της Κομισιόν για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη για τον ίδιο μήνα.

Θετική πορεία για τον DAX 30, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,4% στις 5.970,79 μονάδες, ενώ ανάλογη ποσοστιαία άνοδο εμφανίζει και ο CAC 40 στις 3.524,83 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αν και με φανερή αυτοσυγκράτηση, για την αγορά της Ισπανίας, όπου ο δείκτης IBEX σημειώνει απώλειες 0,3% στις 9.395 μονάδες. Αντίθετα θετική πορεία ακολουθούν οι αγορές Πορτογαλίας και Ιταλίας, καθώς ο μεν πορτογαλικός PSI 20  ενισχύεται κατά 0,07% στις 7.073 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,26% στις 19.525 μονάδες.

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, ενώ πιέσεις δέχθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v