Προσπάθεια αντίδρασης για τις αγορές της Ευρώπης

Νέα προσπάθεια ανόδου για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου μετά την αντίδραση σε Wall Street και Ασία. Βουτιά για τις μετοχές της Novo Nordisk.

Προσπάθεια αντίδρασης για τις αγορές της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν σήμερα ακολουθώντας Ασία και ΗΠΑ στην κίνηση που ακολουθεί μια καταστροφική Δευτέρα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 490 μονάδες με κέρδη 0,3%, ενώ στη Γερμανία ο Dax ανεβαίνει 0,47% στις 17.434 μονάδες. Στη Γαλλία ο CAC 40 βρίσκεται στις 7.151 μονάδες με κέρδη 0,3%.

Η ανάκαμψη της Wall Street χθες, η οποία έσπασε ένα τριήμερο σερί απωλειών, συμβάλλει στην βελτίωση του παγκόσμιου κλίματος. Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού τη νύχτα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ είναι λίγο υψηλότερα.

Οι μετοχές της Novo Nordisk, όμως, δέχονται κύμα πωλήσεων καθώς η εταιρεία δεν έπιασε τις προβλέψεις σε ότι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη. Ο τίτλος υποχωρεί 7%.

Οι μετοχές της Roche σημειώνουν άνοδο 1,5% μετά την αναφορά ότι η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εκποίησης της Flatiron Health. Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων κινήσεων, η κατασκευάστρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental πέτυχε άλμα 5% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Η Commerzbank, μια από τις πιο γνωστές τράπεζες της Γερμανίας, χάνει 5,5% αφού τα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v