Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 μετά τα καλά οικονομικά στοιχεία στη Γερμανία. Άνοδος για το πετρέλαιο, πιέσεις για τον χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό παγκόσμιο sell off και ενώ παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για ενδεχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Νωρίτερα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei είχε σημειώσει «άλμα» 10%, διαγράφοντας μεγάλο μέρος των χθεσινών απωλειών. Αυτή ήταν η καλύτερη συνεδρίαση του Ιαπωνικού χρηματιστηρίου από τον Οκτώβριο του 2008.

Σήμερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,29% στις 488 μονάδες, o FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 8.026 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,09% στις 17.354 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 7.130 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αναταραχής στις αγορές βρίσκεται η υγεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και οι κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι η ανησυχητικά αδύναμη έκθεση για την αμερικανική αγορά εργασίας τον Ιούλιο είδε τις αγορές να αποτιμούν σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed όχι μόνο να «κόψει» τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αλλά και να τα μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Στο μεταξύ, τον Ιούνιο η Γερμανία κατέγραψε αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, μεταδίδουν οι Financial Times. Η εγχώρια ζήτηση μάλιστα φάνηκε να έχει ανακάμψει πλήρως με τις παραγγελίες από το εσωτερικό να καταγράφουν άνοδο 9,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 0,5% στα 76,65 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,6% στα 73,35 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,9% στα 2.424 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0924 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v