Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,5%.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Αρνητικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα και στη συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,5%.

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τι θα συμβεί στη συνέχεια στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει χερσαία επίθεση στο παλαιστινιακό έδαφος μετά τη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έλαβαν 24ωρη ειδοποίηση για να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα και να μετακινηθούν στη νότια Γάζα, αλλά η εντολή και η προθεσμία επικρίθηκαν έντονα από πολλές ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Το Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη βόρεια Γάζα, αλλά το ταξίδι είναι επικίνδυνο και δύσκολο. Οι συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους στη Γάζα έχουν επιδεινωθεί ραγδαία. Τα αποθέματα νερού, τροφίμων, ρεύματος και φαρμάκων έχουν εξαντληθεί.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 12 σεντς, στα 87,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 20 σεντς, βρίσκεται στα $90,66.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v