Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και data

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,3%.

Θετικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και data

Aνοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,3%.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όταν ανακοινώσει την απόφαση πολιτικής σήμερα Τετάρτη. Η Fed θα δημοσιεύσει την τριμηνιαία ενημέρωσή της σχετικά με τις προσδοκίες της για μια σειρά από οικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των επιτοκίων, του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, o πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε χαμηλότερα από τις προσδοκίες, στο 6,7% τον Αύγουστο, ελαφρώς μειωμένος από τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα έφτανε στο 7% ετησίως.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν για 13ο διαδοχικό μήνα στην Ευρώπη, με τα ηλεκτρικά οχήματα να οδηγούν την ανάπτυξη πριν γίνουν το τελευταίο σημείο εστίασης των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 21% στις 904.509 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν πριν από την έναρξη έρευνας κατά των επιδοτήσεων για κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτόν τον μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v