Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστρέφουν την αρνητική τάση οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Αντιστρέφουν την αρνητική τάση οι ευρωαγορές

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αγορές σημείωσαν πτώση την Τρίτη, καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διεύρυνε το ανώτατο όριο των αποδόσεων των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε επίσης το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο -0,1% την Τρίτη και υποσχέθηκε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των αγορών 10ετών κρατικών της ομολόγων, διατηρώντας τη στάση της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής .

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε την περασμένη εβδομάδα το βασικό της επιτόκιο από 1,5% σε 2% και είπε ότι θα επιδιώξει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά περίπου 15 δισ. ευρώ κάθε μήνα από τον Μάρτιο του 2023 έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Η ΕΚΤ είπε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν «με σταθερό ρυθμό».

Στο μέτωπο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα αποκαλύψει βοήθεια σχεδόν 2 δισ. δολαρίων και θα ανακοινώσει κινήσεις για την παράδοση πυραυλικής άμυνας Patriot για να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της αυτόν τον χειμώνα, καθώς ο ηγέτης της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φτάνει στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη για να απευθύνει αυτοπροσώπως ομιλία στο Κογκρέσο.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v