Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι ενισχύεται 0,5%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%. Πτώση σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά κινούνται οι σημαντικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη τη Δευτέρα, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι ενισχύεται 0,5%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ χάνει 2,2%, στα 100,51 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο κατεδαφίστηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα ενημέρωσε ότι η κρίση θα μειώσει το ΑΕΠ της Ουκρανίας κατά 45,1% το 2022.

Κατά 0,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας τη Δευτέρα.

Το ΑΕΠ μηνιαίως είναι επί του παρόντος 1,5% υψηλότερο από το σημείο που ήταν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι δραστηριότητες για την υγεία και την κοινωνική εργασία ήταν οι κύριοι συνεισφέροντες στην ανάκαμψη από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2022. Κατηφόρισε η βιομηχανική παραγωγή ενώ ανοδικά κινήθηκε το εμπορικό έλλειμμα.

Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό. Υψηλότερα από το αναμενόμενο σκαρφάλωσαν οι τιμές και για τους παραγωγούς και για τους καταναλωτές τον Μάρτιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v