Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και κυρώσεις στη Ρωσία

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%. Ανοδικά το αργό, υποχωρεί το φυσικό αέριο.

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε Fed και κυρώσεις στη Ρωσία

κέρδη κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές μετοχές στη συνεδρίαση της Πέμπτης  πριν από τη δημοσίευση των πιο πρόσφατων στοιχείων λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη και με το βλέμμα στην επικείμενη απόφαση των Βρυξελλών για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η προηγούμενη μέρα χαρακτηρίστηκε από την είδηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε να συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο μήνα, ενώ έφτασαν κοντά σε συμφωνία σε ένα σχέδιο συρρίκνωσης του ισολογισμού των $9 τρισ. 

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι «συμφώνησαν γενικά» να συρρικνώσουν τον ισολογισμό τους «ξεφορτώνοντας» $60 δισ. ομολόγων αμερικανικού δημοσίου και $35 δισ. τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων τον μήνα. Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης, δεν λήφθηκε τελική απόφαση, αλλά οι αξιωματούχοι σημείωσαν «ουσιαστική πρόοδο».

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%.

Ανοδο 1,4% καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 97 δολάρια και το μπρεντ στα 102 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση 1,8% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 104 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η παραγωγή στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα - κινήθηκε ανοδικά κατά 0,2%, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη. Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη του κλάδου ανήλθε στο 3,2%.

Kατά 11% αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ετήσια βάση, όπως ενημέρωσε σε έκθεσή της η Halifax την Πέμπτη. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,4% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v