Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον είναι σε επαφή με το Πεκίνο για νέες εμπορικές συζητήσεις. Δεν μίλησαν οι δύο πλευρές, σχολιάζει αρχισυντάκτης εφημερίδας, προσκείμενης στο κινεζικό κυβερνών κόμμα.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά την αρνητική πρωινή έναρξη, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,3%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο (+0,7%), ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται 1,1%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον είναι σε επαφή με το Πεκίνο για νέες συζητήσεις.

«Η Κίνα τηλεφώνησε χθες το βράδυ στους κορυφαίους εμπορικούς διαπραγματευτές μας και είπε “ας επιστρέψουμε στο τραπέζι [του διαλόγου]”, οπότε θα επιστρέψουμε και νομίζω ότι θέλουν να κάνουν κάτι. Εχουν πληγεί τόσο σοβαρά, ενώ καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι και έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο», είπε από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Επτά.

Ο αρχισυντάκτης της Global Times, Hu Xijin, δήλωσε ωστόσο, μέσω Twitter, ότι οι δύο πλευρές δεν μίλησαν τηλεφωνικά. Την εφημερίδα «τρέχει» η People’s Daily, η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού κυβερνώντος κόμματος.

Σε άλλα νέα από τη G7, o Tραμπ δήλωσε ότι θα συναντούσε τον πρόεδρο του Ιράν, εάν οι συνθήκες ήταν σωστές, με στόχο να τερματιστεί η διαμάχη για την πυρηνική συμφωνία του 2015. 

Από την πλευρά του ο Χασσάν Ρουχανί, ο πρόεδρος του Ιράν, αποκλείει τις συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι οι ΗΠΑ να συμφωνήσουν στην άρση όλων των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η Ιταλία, με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν ασφυκτικά, καθώς αύριο εκπνέει η διορία που ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα παραχώρησε στα κόμματα, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το αντιστυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα διαφωνούν για το όνομα του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών και οι συνομιλίες διεκόπησαν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι πιο αδύναμες εξαγωγές ήταν ο βασικός λόγος για τη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα πιο λεπτομερή στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, επιβεβαιώθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση για συρρίκνωση ύψους 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

Τέλος, σε συμβιβασμό κατέληξαν Γαλλία και ΗΠΑ για τον ψηφιακό φόρο σε τεχνολογικές εταιρείες-γίγαντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v