Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Περιορισμένες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο η οικονομική πολιτική Τραμπ αλλά και οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη. Χαμηλότερα οι αποδόσει των ομολόγων. Θετικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πει πως σχεδιάζει δαπάνες για επενδύσεις αλλά και μείωση φόρων προκειμένου να τονώσει την οικονομία.

Στο επίκεντρο βρίσκονται σήμερα και τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε χαμηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό για τον Οκτώβριο.

Η Eurostat ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ γ' τριμήνου αυξήθηκε κατά 0,3%, ενώ το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε τον Νοέμβριο στο 13,8, από 6,2 τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία, η οποία «κατέβασε ταχύτητα» το γ' τρίμηνο, εμφανίζοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,2% σε μηνιαία και 1,5% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Γαλλία ανακοίνωσε πως ο εναρμονισμένος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο, στο 0,5% σε ετήσια βάση, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 338 μονάδες, κατά 063% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.795 μονάδες, κατά 0,32% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.523 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στις 10.688 μονάδες.

Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, μετά το «ξεπούλημα» των προηγούμενων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v