Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στις ευρωαγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για εταιρείες και οικονομία.Σε υψηλό εξαμήνου οι αποδόσεις των γερμανικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων. Υψηλότερα o χρυσός. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Χθες ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Πήτερ Ναβάρο, προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας πως ο νέος πρόεδρος θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη μόλις μπει στον Λευκό Οίκο, με την βοήθεια του Κογκρέσου, το οποίος ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε πως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ δεν «πέθανε», παρά την εκλογή του Τραμπ, ο οποίος προεκλογικά είχε ταχθεί κατά διαφόρων διεθνών εμπορικών συμφωνιών.

Στο μεταξύ, αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες ανακοίνωσαν σχέδια για συναντήσεις με τον νέο αμερικανό πρόεδρο, ενώ άλλοι, μετά το αρχικό σοκ, κάνουν ανοίγματα για συνεργασίες μαζί του.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,95% στις 343 μονάδες, κατά 0,66% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.957 μονάδες, κατά 1,22% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.598 μονάδες και κατά 1,04% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.756 μονάδες

Νωρίτερα, ράλι έκαναν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei του Τόκιο μάλιστα να κλείνει με κέρδη 6,7% και τις κινεζικές αγορές σε υψηλό δέκα μηνών.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα yields των κρατικών ομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας να διαμορφώνονται σε υψηλό εξαμήνου.

Ανοδικά συνεχίζει και ο χρυσός, αν και με μικρότερη ένταση σε σχέση με χθες, με το κίτρινο μέταλλο να διαμορφώνεται στα 1.281 δολάρια (+0,6%), ενώ χαμηλότερα κατά 0,35% διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού, στα 45,11 δολάρια το βαρέλι.

Διατήρηση του θετικού κλίματος στη Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,5% ως 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v