Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Στο "πράσινο" οι ευρωαγορές, αν και περιορίζονται τα αρχικά κέρδη. Άνοδος στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με του 10ετους bund να κινείται για πρώτη φορά από τον Μάιο πάνω από το 1%. Ράλι για το δολάριο. Μικτά τα futures της Wall

Σε θετικό πεδίο παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και περιορίζονται τα αρχικά κέρδη, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τη νίκη Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, αναμένοντας να αποσαφηνιστεί το τοπίο σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που θα ακολουθήσει.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πολιτικές του Τραμπ θα οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό, κάτι που θα επηρέαζε την εισροή σε αμερικανικά δολάρια και θα ενίσχυε τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης, η οποία μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,22% στις 6.744 μονάδες, κατά 0,24% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.500 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.700 μονάδες. 

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με του 10ετους γερμανικού bund να ξεπερνά για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου το 1% και του ιταλικού το 2% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μικτή εικόνα στη Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, με τους δυο τελευταίους να εμφανίζουν οριακή διακύμανση, αλλά τον Dow να ενισχύεται κατά 0,24%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v