Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε τις 10.000 μονάδες ο DAX 30

Βαθιά στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στο βρετανικό δημοψήφισμα και στις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου. Διολισθαίνει το ευρώ.

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω πιέσεων από τη νέα βουτιά του αργού πετρελαίου, τις ανησυχίες για ενδεχόμενο Brexit και για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, η στροφή των επενδυτών προς τα ασφαλή καταφύγια οδηγεί χαμηλότερα τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,82%, με όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν βαριές απώλειες.

O δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 1,86% στις 6.116 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC διολισθαίνει 1,9% στις 4.321 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX 30 της Φρανφκούρτης καταγράφει απώλειες 2,23% στις 9.863 μονάδες. 

H απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,022%, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν πως σύντομα μπορεί να εμφανίσει αρνητικό πρόσημο.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες σε ετήσια βάση και αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο.

Στο ταμπλό, στο κόκκινο βρίσκονται οι μετοχές των βρετανικών κολοσσών λιανικού εμπορίου Tesco και Sainsbury.

H Τesco ανακοίνωσε ότι πουλάει μερίδιό της 95,5% στην τουρκική Kipa στη Migrow. Η αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ακόμα πως θα πουλήσει την αλυσίδα εστιατορίων Giraffe στην Boparan Restaurants Holdings.

Eν τω μεταξύ, η Home Retail, η οποία έχει καταλήξει σε συμφωνία εξαγοράς από τη Sainsbury, ανακοίνωσε πως ο CEO της θα παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Η μετοχή της Sainsbury διολισθαίνει 1,5%.

Βουτιά 4,5% σημειώνει η μετοχή της γερμανικής αεροπορικής Lufthansa, μετά την ανακοίνωση ότι θα παραιτηθεί η CFO Simone Menne.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v