Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τις 10.000 μονάδες υποχωρεί ο DAX

Αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τις προειδοποιήσεις Ντράγκι για "ζημιά διαρκείας" στην οικονομία της ευρωζώνης. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του bund. Σε χαμηλό τριετίας έναντι του γεν το ευρώ. Χαμηλότερα "δείχνουν" τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Φρανκφούρτη να ηγείται της πτώσης, μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ζημιάς διαρκείας» στην οικονομία της ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,034%, ενώ το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό τριετίας έναντι του γεν.

Πιέσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με την Vodafone να καταγράφει απώλειες 3,8% καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος, ενώ η μετοχή της Essentra κάνει «βουτιά» 27% μετά την προειδοποίησή της για χαμηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,97% στις 341 μονάδες, κατά 0,96% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.240 μονάδες, κατά 0,95% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.406 μονάδες και κατά 1,35% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.078 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v