Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Χαμηλότερα έκλεισαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο. Κάτω από το 1,09 υποχωρεί το ευρώ. Ενισχύεται η βρετανική λίρα, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων από την BoE.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν για δεύτερη συνεδρίαση την Τετάρτη, μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και την συνέχιση του «sell off» στα μέταλλα.

O Stoxx Europe 600 διολίσθησε 0,6% στις 400,28 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές στον τεχνολογικό κλάδο και των πρώτων υλών.

«Εχοντας ερμηνευτεί ως ένδειξη της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες παραγγελίες iPhone και οι συγκρατημένες προβλέψεις για τις πωλήσεις του Q4 αύξησαν την ανησυχία ότι τα κέρδη στις ΗΠΑ μπορούν να παραμείνουν απογοητευτικά για κάποιο διάστημα» αναφέρει αναλυτής της London Capital Group.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple, Dialog Semiconductor και Infineon Technologies υποχώρησαν 5,2% και 6,3% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ARM Holdings, η τεχνολογία της οποίας χρησιμοποιείται στα iPhones, έκλεισαν με πτώση 6,6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Βουτιά πραγματοποίησαν και οι μετοχές στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων. Η μετοχή της Anglo American έπεσε 5,6%, της Glencore 5,4% και της Rio Tinto 3,6%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε 0,7% χαμηλότερα στις 11.520 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 διολίσθησε 0,5% στις 5.082 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1.5% στις 6,667.34 μονάδες.

Το ευρώ κινείται κάτω από το επίπεδο του 1,09, σημειώνοντας απώλειες 0,2% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος.

Στα 1,561 ευρώ σκαρφαλώνει η βρετανική λίρα, μετά την δημοσίευση πρακτικών της BoE που δείχνουν ευρεία στήριξη των αξιωματούχων για αύξηση επιτοκίων βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v