Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το ανοδικό σερί στις ευρωπαϊκές μετοχές

Πτώση πάνω από 1% κατέγραψε ο δείκτης Stoxx Europe 600, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο ράλι της χρονιάς. Στο κόκκινο όλοι οι βασικοί δείκτες. Αναβάθμιση σε overweight των ευρωπαϊκών μετοχών από την Goldman Sachs.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διολίσθησαν την Τρίτη, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων δώδεκα μηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1,1% στις 406,2 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στους τομείς της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας.
Την Δευτέρα ο δείκτης είχε επιτύχει την ένατη διαδοχική άνοδο.

Στην Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε απώλειες 1,1% στις 11.604 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 0,7% στις 5.106 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 απώλεσε 0,3% στις 6.769,07 μονάδες.

Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κατέγραψε πτώση 1,32% στις 23.713 μονάδες, ενώ στην Βαρκελώνη ο IBEX κινήθηκε 0,84% χαμηλότερα στις 11.459 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα. «Μεγαλύτερες ανησυχίες από την Ελλάδα απασχολούν τους επενδυτές, κυρίως το δολάριο και η επόμενη κίνηση στον χρυσό» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η ελβετική φαρμακευτική υποχώρησε 2,2% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου σημείωσαν πτώση 32%, εξαιτίας του πιο ισχυρού δολαρίου.

Βουτιά 8,3% πραγματοποίησε η μετοχή της φιλανδικής Stora Enso Oyj. Η εταιρεία παραγωγής χαρτιού εμφάνισε αύξηση στα κέρδη δεύτερου τριμήνου στα 130 εκατ. ευρώ, αλλά τα λειτουργικά κέρδη έπεσαν στα 207 εκατ. ευρώ από 209 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε το outlook για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε «overweight», επικαλούμενη τους μειωμένους κινδύνους από την κρίση στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v