Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Φεύγει η Ελλάδα από το επίκεντρο της προσοχής και το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις των εταιρειών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο. Πιέσεις στις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων λόγω της πτώσης στις τιμές χρυσού-πετρελαίου. Μικτά τα futures της Wall Street.

Περιορισμένες κινήσεις μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" στις ευρωπαϊκές αγορές, την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Ο κύκλος εργασιών της γερμανικής SAP υπερέβη της εκτιμήσεις, ενώ η εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα βασικά κέρδη του τρέχοντος έτους.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών και του κλάδου των εμπορευμάτων, λόγω της υποχώρησης των τιμών των πολυτίμων μετάλλων σε πολυετή χαμηλά, αλλά και της νέας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.  

Σημειώνεται πως η Ελλάδα άνοιξε χθες τις τράπεζές της και κατέβαλε τα χρήματα που όφειλε στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ σήμερα κατέθεσε το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης. Έτσι, οι εξελίξεις από το «μέτωπο» της Ελλάδας φεύγουν πλέον από το επίκεντρο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 406 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.794 μονάδες (+0,08%), ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.745 μονάδες (+0,08%) και ο δείκτης CAC του Παρισιού διαμορφώνεται 0,17% υψηλότερα στις 5.150 μονάδες.

Οριακές κινήσεις για τον ισπανικό IBEX στις 11.550 μονάδες και τον πορτογαλικό PSI στις 5.864 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,34% διαμορφώνεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 23.948 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street προοιωνίζονται τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Στα 1,0849 δολάρια ενισχύεται το ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v