Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Το ράλι ανακούφισης στην Κίνα και οι εκτιμήσεις ότι μπορεί τελικά να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μέχρι την Κυριακή, δημιουργούν θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Στα 1,1036 δολάρια το ευρώ, σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

"Ανεβάζουν στροφές" τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποκτούν και πάλι διάθεση για ρίσκο μετά το ράλι ανακούφισης στα κινεζικά χρηματιστήρια, αλλά και εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι ίσως τελικά υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Οι επενδυτές έχουν μια αμυδρή ελπίδα από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του συνέχισε να αναφέρεται σε επίτευξη συμφωνίας. Και με την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, υπάρχει ξεκάθαρα πρόθεση για βελτίωση των σχέσεων με την τρόικα των πιστωτών», σχολιάζει η Lorne Baring της B Capital Wealth Management. «Ωστόσο, εν όψει μιας ελληνικής τραγωδίας και των αναταράξεων στην κινεζική αγορά, οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν πολλά για τα οποία να ανησυχούν».

«Υπάρχει περιθώριο απογοήτευσης, ωστόσο παραμένουμε της άποψης ότι οι αξιωματούχοι θα βρουν συμβιβαστική λύση προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη», αναφέρουν αναλυτές της Credit Agricole.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,37% στις 378 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 6,550 μονάδες, ενώ διευρύνονται τα κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, με τον δείκτη CAC να κινείται 1,68% υψηλότερα στις 4.716 μονάδες και τον δείκτη DAX 1,58% υψηλότερα στις 10.917 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,95% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.633 μονάδες, κατά 2% ο πορτογαλικός PSI στις 5.428 μονάδες και κατά 1,7% ο ιταλικός FTMIB στις 21.880 μονάδες.

Στο μεταξύ, άνοιγμα έως και 1% υψηλότερα προοιωνίζονται τα futures των δεικτών της Wall Street.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1036 δολάρια ενώ στο 2,16% σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Στο 57,6% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς, στο 35,7% του 5ετούς και στο 19,3% του 10ετούς, ενώ η απόδοση του 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 0,69%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v