Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίγο υψηλότερα οι ευρωαγορές περιμένοντας την Παρασκευή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές για τις επόμενες αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα. Ήπιες κινήσεις στους δείκτες. Προβληματίζει το ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές. Στα 1,1005 δολάρια υποχωρεί το ευρώ. Σταθεροποιητική εικόνα στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας.

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής με ορίζοντα την Παρασκευή, όταν και λήγει το τελεσίγραφο που έδωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση για έξοδο από την κρίση. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε από τους 19 ηγέτες της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα αιτηθεί σήμερα επισήμως 2ετές δανειακό πρόγραμμα, με μια πρώτη λίστα δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την Πέμπτη.

Ωστόσο, το όποιο θετικό κλίμα δημιουργήθηκε από τη χθεσινή άνοδο στη Wall Street και από το γεγονός ότι χθες δεν υπήρξε Grexit, περιορίζεται από το γενικό ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές. 

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 373 μονάδες (+0,07%), ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,49% υψηλότερα στις 6.464 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 0,5% υψηλότερα στις 4.628 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,4% στις 10.718 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,25% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.371 μονάδες, κατά 0,5% ο πορτογαλικός PSI στις 5.272 μονάδες και κατά 0,76% ο ιταλικός FTMIB στις 21.117 μονάδες.

Ράλι έως 3% έκανε η μετοχή της Barclays μετά την ανακοίνωση αλλαγής στην ηγεσία της τράπεζας, με απόλυση διευθύνοντος συμβούλου, Anthony Jenkins.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1005 δολάρια -λόγω Κίνας- ενώ σταθεροποιητική είναι η εικόνα στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, πλην των ελληνικών. Τα yields του ελληνικού 3ετούς τίτλου πλησιάζουν το 54%, του 5ετούς στο 34% και του 10ετούς ξεπερνούν το 19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v