Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη Fed αλλά και των εξελίξεων από το ελληνικό "μέτωπο".

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Janet Yellen μετά τη συνεδρίαση της Fed, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η FOMC ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της και δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της, όμως οι αναλυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις προκειμένου να βρουν ενδείξεις ως προς το πότε θα αποφασίσει η Fed να αυξήσει τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, στον «αέρα» παραμένει το ελληνικό ζήτημα, εν όψει και του αυριανού Eurogroup.

Οι δείκτες των κύριων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων άνοιξαν σε υψηλότερο επίπεδο, στον απόηχο του χθεσινού θετικού κλεισίματος της Wall Street, όμως γρήγορα περιόρισαν τα κέρδη τους και τώρα κινούνται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου».

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,13% υψηλότερα στις 386 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται στις 6.713 μονάδες (+0,04%), ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.046 μονάδες (+0,02%), ενώ κατά 0,04% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.838 μονάδες.

Κέρδη 0,4% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.914 μονάδες, απώλειες 0,03% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.628 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,73% διαμορφώνεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 22.546 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v