Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα «φρενάρει» την άνοδο των ευρωαγορών

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ωστόσο οι επενδυτές φαίνεται πως συνεχίζουν να υποθέτουν πως στο τέλος θα υπάρξει συμβιβασμός.

Αρνητικό πρόσημο στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. 

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως έφυγε από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, λόγω έλλειψης προόδου στην επίτευξη συμφωνίας για την αποτροπή χρεοκοπίας της χώρας.

Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν ήδη από χθες αρχίσει να χάνουν μέρος των κερδών τους, λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα όμως οι traders  παραπέμπουν και σε νέο δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για Grexit.

Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να υποθέτουν πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν τελικά σε συμβιβασμό, όπως ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες του ο Nick Lawson της Deutsche Bank.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 392 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,29% στις 6.827 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού 0,25% στις 4.959 μονάδες, ενώ απώλειες 0,5% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.277 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,46% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.105 μονάδες, κατά 0,88% ο πορτογαλικός PSI στις 5.797 μονάδες και κατά 0,11% ο ιταλικός FTMIB στις 23.146 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v