Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Με το βλέμμα στην Ελλάδα και την πορεία των γερμανικών ομολόγων οι επενδυτές. Σε υψηλότερο επίπεδο ο DAX. Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street προοιωνίζονται τα futures.

Ενισχύεται η ανοδική κίνηση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, αλλά και στην άνοδο των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων.

Η απόδοση του γερμανικού bund ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2014 το 1%, ενώ αντιθέτως πάνω από το 11% παραμένει η απόδοση του ελληνικού τίτλου.

Λίγο νωρίτερα, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποιήθηκε πως δεν επαρκούν οι προτάσεις που υπέβαλε η Ελλάδα, πως δεν σχεδιάζεται σήμερα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ πηγές από το Παρίσι δεν επιβεβαίωναν ούτε τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,82% υψηλότερα στις 387 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 0,3% στις 6.774 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,96% στις 11.107 μονάδες και ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,57% στις 4.879 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,22% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.961 μονάδες, κατά 0,97% ο πορτογαλικός PSI στις 5.703 μονάδες και κατά 1,23% ο ιταλικός FTMIB στις 22.805 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλότερο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς παραπέμπουν τα futures της Wall Street, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και εν αναμονή των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και το καταναλωτικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v