Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» η Ελλάδα στις ευρωαγορές

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στις ευρωαγορές, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των επενδυτών για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόβλημα. Σε αρνητικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures της Wall Street.

Σε χαμηλό τετραμήνου οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς παραμένει το αδιέξοδο στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, εγείροντας φόβους ότι η χώρα οδεύει προς χρεοκοπία ή ακόμα και έξοδο από την ευρωζώνη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους για μετάδοση της κρίσης σε Ισπανία και Ιταλία στη περίπτωση ελληνικού "ατυχήματος". 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,27% στις 382 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,53% στις 6.675 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έφτασε να υποχωρεί έως και 1,5% νωρίτερα, απώλειες που τώρα περιορίζονται στο 0,8% και στις 10.899 μονάδες.

Πτώση 0,69% για τον δείκτη CAC του Παρισιού στις 4.782 μονάδες, 1,15% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.717 μονάδες, 1,3% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.553 μονάδες και 1,04% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.095 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures της Wall Street,με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη τόσο στις εξελίξεις στην Ελλάδα, όσο και στην συνεδρίαση της Fed, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν ενδείξεις ως προς το πότε θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v