Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην εξέλιξη της ελληνικής διαπραγμάτευσης και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στρέφεται η προσοχή των επενδυτών.

Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, η οποία έδειξε να "κατεβάζει ταχύτητα" τον Μάιο, ωστόσο κατεγράφη άνοδος των προσλήψεων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 53,6 τον Μάιο από 53,9 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης απασχόλησης στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 52,6, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το 2010. 

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση της Ahold και της Delhaize ακόμα και αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα οι μετοχές των δυο εταιρειών να καταγράφουν κέρδη έως και 5%. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,14% υψηλότερα στις 397 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου οριακά στο "πράσινο" και στις 6.929 μονάδες, ενώ κέρδη 0,54% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.393 μονάδες και 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.019 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,51% ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.909 μονάδες, 0,18% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 23.619 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.261 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v