Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η ασάφεια ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα στην πιστωτική επέκταση της ευρωζώνης τον περασμένο μήνα, δημιουργούν νευρικότητα στους επενδυτές.

Πτωτικό «γύρισμα» στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουν Ελλάδα και πιστωτές για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, σε συνδυασμό με τα νέα στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα στην πιστωτική επέκταση του ιδιωτικού τομέα της ευρωζώνης τον περασμένο μήνα, δημιουργούν νευρικότητα στους επενδυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση λέει πως σκοπεύει να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι την Κυριακή, ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως απέχει πολύ μια συμφωνία. Η ασάφεια αυτή ως προς τη κατάληξη των διαπραγματεύσεων κάνει τους επενδυτές απρόθυμους να στοιχηματίσουν στη μελλοντική κατεύθυνση της αγοράς.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 404 μονάδες, ενώ πτώση 1,2% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.537 μονάδες και 1,07% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.085. Πιο περιορισμένες οι απώλειες για τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, που υποχωρεί κατά 0,44% στις 7.011 μονάδες.

Πτώση 0,87% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 11.283 μονάδες, 0,64% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.894 μονάδες και 0,41% για τον ιταλικό FTMIB στις 23.647 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v