Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό 7,5 ετών για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά επιμένουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Fed. Νέο ρεκόρ για το Λονδίνο. Διορθωτικές κινήσεις για το ευρώ μετά το χθεσινό ράλι.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων της Τζάνετ Γέλεν και ενώ η προσοχή στρέφεται στην κρίσιμη σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που ξεκίνα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,2% στις 11.898 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,15% στις 5055 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5% στις 6.978 μονάδες, που είναι νέο ιστορικό υψηλό.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,55% στις 11.110 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,71% στις 5863 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE  MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,17% στις 22.829 μονάδες.

Ο FTSEurofirst ενισχύεται κατά 0,4% στις 1.594 μονάδες που είναι το υψηλότερο επίπεδο 7,5 ετών.

Το ευρώ, που χθες είχε εκτιναχθεί πάνω από τα 1,10 δολ λόγω των δηλώσεων της Fed, σήμερα κινείται και πάλι σε πτωτική τροχιά. Συγκεκριμένα, καταγράφει απώλειες 2% στα 1,063 δολ. Ο δείκτης δολαρίου ανακάμπτει στα 98,97.

Στην χθεσινή της συνεδρίαση, η Fed εγκατάλειψε τη δέσμευση ότι θα παραμείνει υπομονετική στην άσκηση νομισματικής πολιτικής διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν είναι βέβαιο ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τον Ιούνιο. Επίσης, υποβάθμισε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα είναι αργός. «Οι αγορές ενθουσιάστηκαν από τις ανακοινώσεις» γράφουν οι αναλυτές της ABN Amro και συμπληρώνουν: «Για τις αγορές είναι θετική η ιδέα για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων, εκτός βεβαίως από την αγορά του δολαρίου»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v