Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα στις ευρωπαϊκές αγορές

O DAX καταγράφει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων 17 ετών. Ο ρόλος της ΕΚΤ και η συνεχής πτωτική πορεία του ευρώ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτοκινητοβιομηχανίες, ταξιδιωτικός κλάδος και real estate

Σταθεροποιητικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, με το γερμανικό χρηματιστήριο να ολοκληρώνει αισίως την ένατη συνεχή εβδομάδα ανόδου. Για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 1998, το οποίο αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,22% στις 11.824 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,04% στις 4.989 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές απώλειες 0,06% στις 6.756 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,38% στις 11.053 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,31% στις 5.737 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,32% στις 22.881 μονάδες.

Νωρίτερα, το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο 15 ετών, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος συμβάλουν στο θετικό επενδυτικό κλίμα. Το ευρώ συνεχίζει την πτωτική του πορεία, στο χαμηλότερο επίπεδο 12 ετών, ευνοώντας τις εξαγωγές της Ευρωζώνης.

«Αυτή τη στιγμή, όλοι χορεύουν στο ρυθμό του δολαρίου» εξηγεί ο Chris Weston, της IG.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται κυρίως αυτοκινητοβιομηχανίες, ταξιδιωτικός κλάδος και real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v