Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό πέτυχε ο DAX 30

Ο γερμανικός δείκτης σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο FTSE 100. Πτώση καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Νέο ιστορικό ρεκόρ πέτυχε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινούμενος στις 11.025 μονάδες με κέρδη της τάξεως του 0,32%.

Άνοδο 0,32% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.911 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,15% στις 4282 μονάδες.

«Πολλοί στις αγορές πιστεύουν ότι ακόμη μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ευρωζώνης» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Αυτή η άποψη ενισχύεται από το ότι οι κινήσεις των χρηματιστηρίων, αλλά και της αγοράς ομολόγων δεν είναι τόσο έντονες όσο ήταν το 2012».

Άλλοι όμως, δεν είναι τόσο βέβαιοι και επισημαίνουν ότι τα χρηματιστήρια, όπως και τα ομόλογα της περιφέρειας στηρίζονται κυρίως από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εν τω μεταξύ οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονται σήμερα κατά 1 μονάδα βάσης στο 1,62% και 1,56% αντιστοίχως. Η απόδοση αντίστοιχων τίτλων της Πορτογαλίας είναι αμετάβλητη στο 2,27%.

Αντίστοιχα, η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξάνεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 10,32%.

Πέρα από την Ελλάδα, η προσοχή στρέφεται και στην Ισπανία. «H Moody's αναμένεται μετά το κλείσιμο των αγορών σήμερα να αναθεωρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας» αναφέρει το Reuters και συμπληρώνει: «ορισμένοι αναλυτές περιμένουν αναβάθμιση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v