Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Νευρικότητα για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας. Η εικόνα από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, περιορίζοντας τις απώλειες μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,69% στις 10.830 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,36% στις 4686 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,1% στις 10.546 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 5275 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει υποχώρηση 0,29% στις 20.758 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

«Η αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας εντείνουν τη νευρικότητα» σημειώνουν οι Financial Times σημειώνοντας παράλληλα ότι τα βήματα ανάκαμψης που καταγράφονται στην τιμή του μαύρου χρυσού (άνοδος 1,7% για το Brent στα 57,54 δολ. ανά βαρέλι) συμβάλουν στην στήριξη του κλίματος. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αργότερα θα ανακοινωθεί πως η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 234.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και πως το ποσοστό της ανεργίας των ΗΠΑ έμεινε αμετάβλητο στο 5,6% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο 6,5 ετών.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 1,1455 δολ. κυρίως λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την γερμανική οικονομία. 

Πέραν των εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας, οι επενδυτές παρακολουθούν και τον καταιγισμό από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, από τις 60 εισηγμένες που περιλαμβάνονται στον STOXX Europe 600 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 61% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. "Ένα τυπικό τρίμηνο, το 48% των εταιρειών του Stoxx 600 ξεπερνά τις εκτιμήσεις" αναφέρει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v