Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα απογοητευτικά τοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές στη Γερμανία δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές. "Βουτιά" μεγαλύτερη του 10% για την ισπανική Banco Santander. Η προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, που παραπέμπουν σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε απροσδόκητη πτώση τον Νοέμβριο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από το εκτιμώμενο.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα δείξουν εάν η πορεία της αμερικανικής οικονομίας δικαιολογεί μια αύξηση στα επιτόκια.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινούνταν 0,4% χαμηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,16% στις 6.559 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,15% στις 4.253 μονάδες, και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.815 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες 2,51% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.861 μονάδες, με την μετοχή της Banco Santander να κάνει «βουτιά» μεγαλύτερη του 10%, μετά την ανακοίνωση αύξησης κεφαλαίου και μείωσης μερίσματος προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επέκτασή της.

Πτώση 0,96% για τον ιταλικό FTSE MIB στις 18.611 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,24% διαμορφώνονταν ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 4.754 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v