Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Άνοδος 0,5% σε Παρίσι και Φρανκφούρτη μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Αφορμή για την άνοδο οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Διστακτικές κινήσεις καθώς παραμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Απόπειρα ανάκαμψης καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να επιστρέψουν στις αγορές της Ευρώπης, παρά την πτωτική τάση που επικράτησε νωρίτερα στην Ασία.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,5% στις 9.200 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,8% στις 4.250 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 6.703 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,23% στις 10.471 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,88% στις 5.905 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,64% στις 20.250 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις δέχονται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι μετοχές της BMW και της Deutsche Post ενισχύονται περισσότερο από 2% καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Άλμα 5% καταγράφει η μετοχή της Credit Agricole, η οποία ανακοίνωσε μεν μείωση των κερδών κατά 98%, αλλά –σε αντίθεση με την ΒΝΡ Paribas– δεν κατέγραψε ζημίες στο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η μετοχή της ισπανικής Telefonica υποχωρεί 1,8% καθώς ανακοίνωσε ότι διατύπωσε προσφορά εξαγοράς 6,7 δισ. ευρώ για θυγατρική της Vivendi. 

Πτωτικά κινείται το ευρώ, με την ισοτιμία του να υποχωρεί κάτω από το 1,34 δολ. (συγκεκριμένα στο 1,3387 δολ.) μετά τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ ανέκαμψε τον Ιούνιο στο 53,8, αλλά διαμορφώθηκε σε επίπεδο οριακά χαμηλότερο της αρχικής εκτίμησης (54). Η Markit αναφέρει πως τα στοιχεία δείχνουν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο τρίμηνο, τονίζει ωστόσο τον προβληματισμό της για τη συνεχιζόμενη μείωση των τιμών, αλλά και την οριακή αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v