Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To "ρωσικό φαινόμενο" πίεσε τον DAX στις ευρωαγορές

Ο δείκτης DAX υπολείπεται σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες και με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, που έχει υποχωρήσει 3,1% στο τρίμηνο και παραμένει ενισχυμένος 0,9% από τις αρχές του έτους.

Το πρόγραμμα διάσωσης της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo ενέπνευσε θετική αντίδραση στις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης και στήριξε σε ελαφρά ανάκαμψη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό τριών μηνών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης κι έκλεισε τελικώς με μικρή πτώση 1 μονάδας στις 331 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,02% στις 6.687 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,61% στις 9.154 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,34% στις 4.217 μονάδες. Στην Λισαβόνα ο δείκτης PSI ενισχύθηκε σχεδόν 1%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την συμπεριφορά στο χρηματιστηριο της Φρανκφούρτης, που υποχώρησε επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς εκτιμάται ότι πλήττεται ιδιαίτερα από τις κυρώσεις που επιβάλλει η Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση.

Εξαιτίας της στενής σχέσης της ρωσικής οικονομίας με τις μεγάλες βιομηχανίες της Γερμανίας, το γερμανικό χρηματιστήριο εκτιμάται ότι έχει δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από το «ρωσικό φαινόμενο».

Ο δείκτης DAX έχει υποχωρήσει 6,9% από τις αρχές του β΄ τριμήνου με πτώση 4,2% από την αρχή του έτους.

Ετσι υπολείπεται σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες και με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, που έχει υποχωρήσει 3,1% στο τρίμηνο και παραμένει ενισχυμένος 0,9% από τις αρχές του έτους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v