Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Γηραιά Ήπειρο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Με το δεξί άνοιξε η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, λόγω Alcoa. Νέα βουτιά 11% στην Espirito Santo. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ υπάρχει νευρικότητα καθώς αναμένεται μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με άνοδο 0,04% στις 9776 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,11% στις 4337 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,10% στις 6.725 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,11% στις 10.700 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει υποχώρηση 2,35% στις 6357 μονάδες, κυρίως λόγω ελεύθερης πτώσης στη μετοχή της Espirito Santo, που βουλιάζει κατά 11%. Πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της τράπεζας Banco Espirito Santo η οποία - σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico - ζήτησε από τους πιστωτές της παράταση στη λήξη των βραχυπρόθεσμων ομολόγων. Στο Μιλάνο ο FSTE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 20.793 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων ξεκίνησε με το δεξί, καθώς η Alcoa ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο της Wall Street επιστροφή στην κερδοφορία. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα – μεταξύ άλλων – οι Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Yahoo! και Johnson & Johnson. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 κατέγραψαν στο τρίμηνο μέση αύξηση 5%, και μέση αύξηση πωλήσεων 3%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Unicredit ενισχύεται κατά 1,4%, της BBVA κατά 0,8% και της Nordea Bank κατά 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v