Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές

Επιταχύνεται η διολίσθηση τιμών το μεσημέρι στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η πτώση του δολαρίου και η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων επισκιάζουν τις προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας. Νέες αισθητές απώλειες στις αναδυόμενες αγορές, με τον δείκτη ISE στην Τουρκία να υποχωρεί 2,37%.

Επιταχύνεται η διολίσθηση τιμών το μεσημέρι στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η πτώση του δολαρίου και η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων επισκιάζουν τις προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,1%, στις 5.727 μονάδες, ο DAX 1,07%, στις 5.693 μονάδες και ο CAC 1,08%, στις 4.960 μονάδες.

Έντονες πιέσεις συνεχίζουν να ασκούνται στις αναδυόμενες αγορές και ο δείκτης ISE στην Κων/πολη υποχωρεί 2,37%, ενώ η αγορά του Πακιστάν υποχωρεί 1,85%, της Πολωνίας 1,61%, και ο δείκτης RUS ADR στη Ρωσία 0,82%.

Στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές, τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται οι μετοχές των εξαγωγέων. Η BMW υποχωρεί 1,2% και η Diageo 1,8%.

Στον αντίποδα, η Vodafone παραμένει στο συν 1,5% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, ενώ η BAA εκτινάσσεται στο 6,3% μετά την απόρριψη της νέας προσφοράς της ισπανικής Ferrovial.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην αυριανή ανακοίνωση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve στις 10 Μαΐου, που ενδέχεται να ρίξουν φως στις μελλοντικές προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Σήμερα, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την μεταποίηση στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε αισθητά τον Μάιο και ο δείκτης Conference Board διολίσθησε στο 100,5 από 109,6 τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v