Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone Group: Προτείνει αύξηση μερίσματος 49%

Η Vodafone Group ανακοίνωσε ζημίες στο οικονομικό έτος, μετά την διαγραφή αξίας παγίων περιουσιακών στοιχείων και πρότεινε αύξηση μερίσματος 49% στις 6,07 πένες ανά μετοχή, καθώς και επιστροφή 3 δισ. στερλινών επιπλέον στο 2007.

Vodafone Group: Προτείνει αύξηση μερίσματος 49%
Η Vodafone Group ανακοίνωσε ζημίες στο οικονομικό έτος, μετά την διαγραφή της αξίας παγίων περιουσιακών στοιχείων και πρότεινε αύξηση μερίσματος 49% στις 6,07 πένες ανά μετοχή, καθώς και επιστροφή 3 δισ. στερλινών επιπλέον στο οικονομικό έτος 2007.

Οι καθαρές ζημίες στο έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, ήταν 21,9 δισ. στερλίνες, σε σύγκριση με κέρδη 6,41 δισ. στερλίνες στο αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.

Οι ζημίες προήλθαν από την διαγραφή παγίων, κυρίως όσον αφορά την γερμανική μονάδα του ομίλου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις 29,4 δισ. στερλίνες έναντι 26,7 δισ. στερλίνες στο προηγούμενο διάστημα.

Οι αναλυτές περίμεναν καθαρές ζημίες 22,2 δισ. στερλινών σε πωλήσεις 29,4 δισ. στερλινών και μέρισμα 4,7 πένες ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος Arun Sarin δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός επιβαρύνει τις αγορές κινητής τηλεφωνίας και επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν περικοπές δαπανών για αύξηση των εσόδων στην Ευρώπη.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v