Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά κέρδη στις ευρωαγορές

Δειλά βήματα ανόδου για τους δείκτες. Στάση αναμονής για εταιρικά αποτελέσματα και εταιρικά μεγέθη. Πρωταγωνιστής η Carrefour με άλμα 4%. Πτώση 3,4% για Rio Tinto. Οριακή άνοδος στα futures της Wall.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με ήπιες κινήσεις και μικτά πρόσημα για τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.681 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 είναι ενισχύεται κατά 0,74% στις 3.737 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 6.106 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,57% στις 8.630 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 1,05% στις 6.175 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,92% στις 17.498 μονάδες.

Οριακή άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία, όπως και ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μεταξύ των οποίων και της Bank of America. Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Carrefour η οποία καταγράφει άλμα 4% καθώς ανακοίνωσε ήπια αύξηση εσόδων και επιβεβαίωσε τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας.

Στον αντίποδα βρίσκεται η μετοχή της Rio Tinto, η οποία υποχωρεί κατά 3,4%. Ο διευθύνων σύμβουλος της μεταλλευτικής ανακοίνωσε την παραίτησή του ενώ η μεταλλευτική κοινοποίησε ότι καταγράφει απομειώσεις 14 δισ. δολ. εν μέρει και λόγω της κοινοπραξίας στη Μοζαμβίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v