Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Πιέσεις σε τραπεζικό και μεταλλευτικό κλάδο. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Πιέσεις στα futures της Wall Street.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται στη Wall, ενώ και η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τη διεθνή ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,34% στις 7.650 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,29% στις 3.686 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 6.100 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,6% στις 8.549 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 0,92% στις 6.074 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,44% στις 17.216 μονάδες.

Νωρίτερα, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,56% από τα υψηλά 32 μηνών που είχε καταγράψει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 1% έναντι του δολαρίου στα 87,825 γεν.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο στο 2,2%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Τώρα οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για δείκτη τιμών καταναλωτή όπως και για βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Τράπεζα πάντως, προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου για τη διεθνή οικονομία, στο 2,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3%.

Τράπεζες και μεταλλευτικές δέχονται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η BHP Billiton υποχωρεί κατά περίπου 1% και η Credit Agricole – που ενισχύθηκε σημαντικά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις – κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v