Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις χθεσινές μαζικές ρευστοποιήσεις και έπειτα από ένα 6ήμερο πτωτικό σερί. Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου. Στα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά το χθεσινό sell off, και οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0.89%, στις 5.656 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0.85% στις 2.919 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,67% στις 5.258μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,11% στις 8.012μονάδες μετά και την εκτίναξη του κόστος δανεισμού κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,53% στις 5.357 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει οριακή άνοδο 0,04% στις 14.515 μονάδες.

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές, πάντως, δηλώνουν διστακτικοί και επισημαίνουν ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών ενδέχεται να επηρεαστεί από τα σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη που αναμένονται αργότερα σήμερα, όπως το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v