Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές

«Οι ελπίδες για κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης ωθούν τις αγορές» σχολιάζει το Reuters. Κέρδη στους δείκτες και για τις τραπεζικές μετοχές. Η προσοχή στην Αθήνα αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Το σχόλιο του πρακτορείου Reuters για τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι χαρακτηριστικό. «Οι ελπίδες για κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης ωθούν τις αγορές», γράφει συγκεκριμένα.

Γεγονός είναι ότι, ενώ ολοένα και περισσότερο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βελτιώνεται καθώς πλέον καταγράφουν ισχυρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,63% στις 6.063 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,41% στις 3.154 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,49% στις 5.509 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,29% στις 8.685 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πλέον μίνι ράλι με κέρδη 2,2% στις 5.767 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,6% στις 15.516 μονάδες.

Διστακτική άνοδο σημειώνουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών -ο οποίος σημειώνεται ότι άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 2%- ενισχύεται κατά 1,5%.

Εκτός από την Αθήνα, η προσοχή των αγορών στρέφεται και στη Φρανκφούρτη, όπου διεξάγεται η πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ υπό την προεδρία του κ. Mario Draghi, αλλά και στις Κάννες, όπου ξεκινά η σύνοδος του G20, με έντονη κινητοποίηση τόσο των χωρών BRICS όσο και του Αμερικανού Προέδρου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v