Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση στις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές, καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέτουν ανοιχτά θέμα εξόδου της Ελλάδας. Πτωτικά οι τράπεζες, εκτίναξη των αποδόσεων για γαλλικά και ιταλικά ομόλογα. Τα βλέμματα στην ΕΚΤ.

Κάθετη πτώση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς κλιμακώνεται το θρίλερ στην ευρωζώνη, ενώ πλέον αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,99% στις 5.847 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,75% στις 3.056 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,06% στις 5.425 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,76% στις 8.422 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,16% στις 5.576 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FSTE MIB σημειώνει πτώση 2,01% στις 14.968 μονάδες. 


Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται εκ νέου στο στόχαστρο μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΒΝΡ Paribas, της οποίας η μετοχή υποχωρεί κατά 4,6%. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει κάθετη πτώση 2%, ενώ ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 1,9%.

Επισημαίνεται ότι από τις Κάννες, η κ. Angela Merkel και ο κ. Nikolas Sarkozy, πρακτικά δήλωσαν ότι παγώνει η εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το θέμα με το δημοψήφισμα. Σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker δήλωσε πως η ευρωζώνη είναι "απολύτως προετοιμασμένη" για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Έντονες πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα των χωρών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η απόδοση των ιταλικών και των γαλλικών 10ετών ομολόγων βρίσκονται σε υψηλά από την ένταξη των δύο χωρών στο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v