Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Καλύπτουν το χαμένο έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές και οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν οριακές κινήσεις, ενώ ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών παρουσιάζει θετικό πρόσημο.

Καλύπτουν το χαμένο έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές και οι περισσότεροι δείκτες καταγράφουν οριακές κινήσεις, ενώ ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών παρουσιάζει θετικό πρόσημο. Οι αναλυτές αναφέρονται στις καταιγιστικές εξελίξεις στην Αθήνα και στο ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,19% στις 5.954 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 3.108 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 5.479 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,48% στις 8.533 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,35% στις 5.661 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,35% στις 15.219 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών του STOXX Europe 600 ενισχύεται κατά 0,3%.

Επισημαίνεται ότι από τις Κάννες η κ. Angela Merkel και ο κ. Nikolas Sarkozy πρακτικά δήλωσαν ότι παγώνει η εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το θέμα με το δημοψήφισμα. Σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker δήλωσε πως η ευρωζώνη είναι "απολύτως προετοιμασμένη" για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Έντονες πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα των χωρών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η απόδοση των ιταλικών και των γαλλικών 10ετών ομολόγων βρίσκεται σε υψηλά από την ένταξη των δύο χωρών στο ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v