Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία για το χρέος των ΗΠΑ

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς στην Ουάσιγκτον δεν καταγράφεται καμία πρόοδος ως προς το κρίσιμο και εξαιρετικά επείγον πλέον θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, καθώς στην Ουάσιγκτον δεν καταγράφεται καμία πρόοδος ως προς το κρίσιμο και εξαιρετικά επείγον πλέον θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 10047 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 22591 μονάδες, ενώ ο κορεατικός δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,26% στις 2174 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,51% στις 2716 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο επίσης κατά 0,51% στις 2993 μονάδες.

Το νομοσχέδιο/πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ σε δύο στάδια αποσύρθηκε χθες από την Γερουσία ώστε να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα τόσο η S&P όσο και η Moddy’s έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται καθώς στις 2 Αυγούστου εξαντλούνται τα ρευστά διαθέσιμα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v