Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα όπου απηύθυνε έκκληση για «δίκαιο συμβιβασμό» ως προς το κρίσιμο και επείγον πλέον θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι περισσότεροι δείκτες των ασιατικών αγορών μετά και το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μπαράκ Ομπάμα όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για έναν «δίκαιο συμβιβασμό» ως προς το κρίσιμο και επείγον πλέον θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,47% στις 10.097 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,99% στις 22.514 μονάδες και ο κορεατικός δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 0,85% στις 2.168 μονάδες.

Μικρή άνοδος καταγράφεται και στις κινεζικές αγορές μετά τη χθεσινή κάθετη πτώση του 3%, καθώς ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,2% στις 2.694 μονάδες, ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,13% στις 2.972 μονάδες. Για την κινεζική αγορά, πρωτοπόροι της ανόδου είναι οι μεταλλευτικές εταιρίες που ευνοούνται από το νέο ρεκόρ στην τιμή του χρυσού. Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v