Μικτή εικόνα στην Ασία, πτώση για τους εξαγωγείς

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η πτώση των βασικών δεικτών της Wall Street για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση προκάλεσαν απώλειες στις περισσότερες ασιατικές αγορές. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,14% στις 10.658,73 μονάδες, μετά την ανακοίνωση κορυφαίας συγχώνευσης στον φαρμακευτικό κλάδο.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η πτώση των βασικών δεικτών της Wall Street για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση προκάλεσαν απώλειες στις ασιατικές αγορές.

Τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισαν οι μετοχές εταιριών με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα, όπως η Toyota (-1,6%) και η Samsung 9-0,8%).

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,2% στις 88,89 μονάδες.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,14% στις 10.658,73 μονάδες, χάρη στο φαρμακευτικό κλάδο, που αντέδρασε θετικά στην απόφαση της Yamanouchi Pharmaceutical να εξαγοράσει την Fujisawa Pharmaceutical και να δημιουργήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας.

Η κίνηση πυροδότησε φήμες ότι θα γίνουν κι άλλες συμφωνίες, προκειμένου ο κλάδος να ανταποκριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v