Κέρδη στην Ασία μετά την αναβάθμιση της Κίνας

Ισχυρά κέρδη εμφάνισαν οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με την Κίνα, μετά την αναβάθμιση της κινεζικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P, που αναβάθμισε επίσης τις μετοχές των China Mobile, CNOOC και Huaneng Power International.

Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με την Κίνα εμφάνισαν δυναμική άνοδο, καθώς η Standard & Poor’s ανέβασε τον βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας στο πλαίσιο της άνθισης της οικονομικής της ανάπτυξης.

Η μεταλλευτική BHP Billiton, που αναμένεται να ανακοινώσει εκτίναξη κερδών β’ τριμήνου 59% χάρη στις πωλήσεις σιδήρου και άλλων μετάλλων στην Κίνα, και η Petrochina καθοδήγησαν τις ανοδικές τάσεις.

Ο οίκος αναβάθμισε την κινεζική οικονομία σε ΒΒΒ+, δύο επίπεδα πάνω από τον χαμηλότερο επενδυτικό βαθμό και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως ακολουθήσει κι άλλη αναβάθμιση. Η S&P αύξησε επίσης τον βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας της China Mobile, της πετρελαϊκής CNOOC και της Huaneng Power International.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας – Ειρηνικού εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο υψηλότερο τριών ετών αλλά έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 0,1% στις 91,45 μονάδες. Εκτός Νοτίου Κορέας και Ταϊλάνδης, οι βασικοί ασιατικοί δείκτες ενισχύθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v